Полицията в Пловдив търси съдействие за установяване самоличността на жена, която се удави в река Марица, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 16.40 часа на 20 февруари т.г., чрез тел. 112, в Четвърто РУ в Пловдив бе получен сигнал за забелязано женско тяло край мост “Адата”. Местопроизшествието е посетено от екип от съдебен лекар, разследващ полицай и експерт от Базово научно-техническа лаборатория към областната дирекция на МВР.

Със съдействие на служители от Регионална дирекция “Защита на населението и пожарна безопасност” тялото на жената е извадено, а при огледа е установено, че смъртта й е настъпила вследствие на удавяне. По случая е образувано досъдебно производство и са предприети активни оперативни действия за установяване на самоличността й.

До момента обаче в полицията не е постъпвала молба за издирването на жената, не е получена информация за нея и при извършените проверки във всички възможни социални и болнични заведения, психиатрични клиники и други обществени места в Пловдив и областта.

Жената е на видима възраст между 50 и 60 години. Висока е 165 см, с късо подстригана коса в преливащи кафяво-рижави цветове. Над лявата китка има татуирана буквата “М”. Била е облечена с кафяво яке от промазан плат, черна пола, тъмно сив пуловер и черен клин и обута със светло кафяви ботуши.

За връзка с гражданите, които могат да помогнат на полицията в идентифицирането на самоличността на жената, са телефони в Четвърто РУ: 032/932 004 и 032/ 932 423.