Работим по всички версии, но това което до момента имаме като информация,най-вероятно е техническа неизправност. Това каза в Плевен за пожара в "Дунарит" министърът на вътрешните работи Младен Маринов днес.

"Мога да успокоя хората на този етап, защото вчера беше наистина критична ситуацията при възникване на самия пожар", уточни той.

"Към днешния ден можем да кажем, че пожарът е овладян, нямаме тлеещи огнища. Но ситуацията изисква да изчакаме определено време, с оглед сигурността на служителите, които ще работят на терен, за да продължим с действията. Към момента се провеждат мероприятия с работници, които са били вътре, за да видим каква е причината. Към момента работим по версия за техническа неизправност, като другите версии не са изключени. Докато не се направи оглед на място, не можем да бъдем категорични", коментира министър Маринов.

По думите му районът продължава да бъде под контрола на полицията, прави се повторно обливане с вода. Вчера главен комисар Николов е бил на място, а министърът е разговарял с областния управител.

"Там всичко беше извършено, както трябва в такива ситуации, преди всичко, за да се защити живота и здравето на населението. Бяха евакуирани определени квартали, тъй като имаше опасност от разширяване зоната на пожара, в близост имаше и взривни материали, които наистина бяха опасни, но всичко приключи нормално. Надяваме се така да продължи", каза още министърът. В момента нямаме бърза работа - тя беше докато бяха изведени хората от опасната зона и локализираме, добави министърът в отговор на въпрос кога ще се влезе в мястото на инцидента.