Открита е втора жертва от катастрофата в Пловдив, която стана през изминалата нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момчето е на 16 години и е пътувало с още трима младежи в колата.

Зад волана е бил 19-годишен неправоспособен водач. Единият от младежите на 19 г. е загинал на място. Шофьорът и другият 19-годишен пътник са откарани в болница. Тялото на най-младия от тях е открито след сигнал, подаден около 11:15 часа днес.  Съобщено е за тяло на момче по поречието на река Марица, близо до мястото на катастрофата. 

Пътният инцидент е станал на кръстовището на бул. "Марица" и бул. "Източен" в града. 

Установена е самоличността на загиналия 16-годишен. Чак при проверката е било изяснено, че той също е пътувал в катастрофиралия автомобил и най-вероятно е изпаднал от него при удара. До подаване на втория сигнал обаче, тази информация не е била предоставена на разследващите. При последвалите действия тя е потвърдена от двамата 19-годишни - водач и пътник, които са в болница, посочват от полицията.

Както БТА съобщи по-рано, шофьорът на катастрофиралия "Опел" няма свидетелство за управление на МПС. Взета му е кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици. В рамките на досъдебното производство предстои да се изясни от кого му е предоставен автомобилът.

Колата е летяла с висока скорост малко след 2 часа в нощта на събота срещу неделя. Ударът е бил толкова зверски, че дебелият метален стълб е огънат в основата и е килнат над подпорната стена на река Марица. Ограничителните колчета на велоалеята са пометени.

Според МВР четиримата младежи вероятно са тръгнали от "Столипиново" в посока центъра на Пловдив.

Шефът на областната полиция на МВР Йордан Рогачев е разпоредил да бъде открит собственикът на колата. Той ще отговаря защо е предоставил автомобилът на водач без книжка. На мястото на сблъсъка имаше жители от "Столипиново", които обясниха, че загиналите и пострадалите били от тяхната махала.