Поради нулева видимост на АМ "Тракия" в посока Пловдив отново превозните средства се отклонят през Нови хан. Припомняме, че в посока София също се отклоняват по път I-8, заради намалена видимост и задимяване, съобщиха от МВР.

По-рано главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, каза, че движението по магистрала "Тракия" край Ихтиман е възстановено. Но това продължи много кратко. 

Той обясни, че видимостта в района на Ихтиман е нулева и уточни, че във верижната катастрофа са участвали 7 превозни средства, петима души са получили медицинска помощ, а трима души са настанени в болнични заведения.

"Сметището при Ихтиман гори все още, продължава гасенето му. 5 автомобила са на място. Призовавам да се спазват ограниченията, това е изключително важно за нашия живот. Горенето на сметището е заради гниене, в резултат на което е и самозапалването", поясни комисар Николов и допълни, че сметището не е работещо.

"В 5.00 часа е подаден сигналът за катастрофата край Ихтиман. В инцидента са участвали 5 коли и един камион. Пет човека са пострадали", обясни директорът на ОДМВР - София старши комисар Николай Спасов.

Той уточни, че 3-ма от пострадалите са в по-тежко състояние, двама са освободени след преглед на място. "Само един, от тримата в по-тежко състояние, е с травма на главата", допълни той.