17-годишно момче се бори за живота си след тежка катастрофа, която наложи временно затваряне на пътя между Пазарджик и село Гелеменово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Сигналът за инцидента е получен снощи малко след 23 часа. Към мястото незабавно били насочени автопатрули на сектор "Пътна полиция", РУ-Пазарджик, екипи на пожарната и "Спешна помощ".

Установено е, че 18-годишният П.А. от областния град управлявал лек автомобил "Мерцедес". При опит за изпреварване на движещия се пред него камион "МАН", водачът на леката кола загубил управлението и се блъснал в задната лява част на камиона, управляван от 51-годишен мъж от село Нова махала.

В резултат на удара е пострадал возещият се до шофьора на леката кола 17-годишен тийнейджър от Пазарджик. Той е транспортиран с линейка в МБАЛ-Пазарджик с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

За извършване на оглед и почистване на трасето се наложи временно пътя да бъде затворен, а движението отклонено през близките села Ивайло и Драгор.

Рано тази сутрин пътя е отворен и трафикът през него се осъществява нормално.