Младеж е загинал тази нощ при катастрофа в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Към 2.00 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за блъснал се в стълб "Опел" край кръстовището между бул. "Марица" и бул. "Източен". В колата са пътували трима 19-годишни. На място е починал единият от тях. Другият и шофьорът, който не притежава свидетелство за правоуправление, са в болница за оказване на спешна медицинска помощ. На водача е взета кръвна проба. Образувано е досъдебно производство.

21-годишна жена е загинала при катастрофа на пътя Аксаково - Игнатиево, на около 2 км преди Игнатиево, съобщиха от ОДМВР - Варна. Инцидентът е станал около 21.20 часа снощи. 20-годишната водачка на лек автомобил "Ауди" губи контрол над управлението на колата и се блъска в крайпътно дърво. Тя и нейната спътничка са били настанени в болнично заведение, където по-късно 21-годишната жена е починала.  Изясняват се причините и обстоятелствата около случая. Образувано е досъдебно производство.

Какво да се направи срещу войната на пътя

През 2018 година имаме намаление на убитите по пътя, но не сме доволни от това с какви темпове правим този показател по-нисък, заяви вчера вътрешният министър Младен Маринов. "Прави се много, но никога не е достатъчно. Въпреки намалението на убитите ние не сме доволни от темпото, с което се намалява смъртността по пътищата и продължаваме да правим усилия, включително и със създаването на Държавна агенция пътна безопасност, което има за цел да координира по-добре действията на институциите", каза Маринов, цитиран от БТА.

"Не е само до усилията на институциите - ние можем да покажем проблема, за да се стигне до решения, но ако не участват хората и всеки един участник в движението, няма да сме толкова ефективни. Нашите усилия са преди всичко да държим във фокуса на обществото този проблем, защото той наистина е сериозен", каза министър Маринов. По думите му не е нормално в мирна европейска държава да загиват ежедневно по двама, трима, дори четирима души, а има в някои дни и по повече.