За по-малко от 24 часа полицаи откриха 28-годишен шофьор, който блъснал и убил мъж на пътя Ветрен - Пазарджик, а след това скрил тялото в храсти и избягал, съобщиха от МВР и прокуратурата.

На 1 януари в полицейското управление в Септември бил получен сигнал от близките на 46-годишния Г.Х. Притеснени те съобщили, че празнували Новата година в къща във Ветрен. Техният роднина излязъл отвън да се разходи и повече не се върнал. За изясняването на случая били мобилизирани криминалисти и униформени полицаи.

Около 20 часа в района на пътя Ветрен - Пазарджик един от полицейските екипи открил труп на мъж в храстите до шосето. На място пристигнала дежурна група, която извършила оглед. Трупът се оказал на изчезналия мъж. Тялото било транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина - Пазарджик.

Вчера сутринта бил извършен и повторен оглед, иззети били следи от мястото. В резултат на непрестанна работа на разследващите, за по-малко от денонощие била установена самоличността на причинителя на тежката катастрофа. Оказало се, че това е 28-годишният Н.Н от септемврийското село Славовица. Той е задържан, а по-късно от Окръжната прокуратура в Пазарджик му е повдигнато обвинение за това, че при управление на товарен микробус"Мерцедес" е нарушил правилата за движение, вследствие на което е настъпило пътно транспортно произшествие и по непредпазливост е причинена смъртта на Г.Х., на 46 г., като водачът е избягал от местопроизшествието

Микробусът също е открит, като по него криминалистите открили следи от тежкия удар.  

Обвиняемият остава в ареста за 72 часа, а днес от прокуратурата внесоха в съда искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.