Мъж на 30 години от централния румънски окръг Харгита е починал, след като бил нападнат и ранен тежко от мечка в гората, съобщава Медиафакс и БТА.

Мъжът отишъл в гората заедно с двама свои съседи, за да съберат почва. Той навлязъл в гората и след като дълго време не се появил, съседите отишли да го търсят. Намерили го паднал на земята и с кървяща рана в зоната на гръдния кош. Мъжете веднага извикали линейка, но раненият починал по време на транспорта към болницата.

Председателят на Окръжния съвет на Харгита Борбой Чаба заяви, че мечката, която нападнала младежа, е била определена за унищожаване, но министеството на околната среда е отказало.

"Недопустимо е, че се случи нападение и, за съжаление, след няколко часа жертвата почина в линейката. Беше поискано миналата година тази мечка да бъде унищожена, но министеството на околната среда отказа. Питам се чия е отговорността за тази ситуация. Не е добре, че в Букурещ не се вижда какво се случва в окръг Харгита, не е добре, че животът на хората е в опасност! И това, от което се бояхме в последните години, за нещастие, днес се случи", изтъкна Борбой Чаба.

Младият мъж е баща на две деца, които остават на грижите на бабата и дядото, тъй като майка им от години работи в чужбина, отбелязва агенцията.