Мъжки мечок е успял да напусне клетката в общинския зоокът в Димитровград, но след намесата на служителите на зоологическата градина е бил упоен и върнат обратно, съобщиха от местната администрация.

Инцидентът с 23-годишния Митко е станал след 11 часа по обяд днес. Четириногото от вида "кафява мечка" е излязло от "жилището" си, което обитава с партньорката си Ани, при рутинно отваряне на клетката за почистване и хранене. Посетителите на къта в парка "Вапцаров" са били евакуирани веднага.

"Персоналът, който е с голям опит, е реагирал светкавично. Намесили са се ветеринарният лекар и техник, които са упоили "беглеца" без той да успее да напусне територията на зоопарка и са го върнали заедно с гледача", уточни говорителят на общината Кремена Борисова.

Новината за бягството на мечока паникьоса хора от квартала и майки, които редовно посещават мястото с децата си, които побързаха да сигнализират в социалните мрежи.

Подобен инцидент в зоокъта се случва за първи път.

Двете мечки  - Ани и Митко, са най-старите обитатели на зоопарка в града. Те са дарение от димитровградска фирма през 1995 г. След ремонта в зоокъта старата им клетка бе заменена с нова, която разполага с басейн. Парк "Вапцаров" разполага с над 100 екземпляра от 11 животински вида и за тях се полагат грижи, съобразно всички изисквания, уверяват от община Димитровград.