Мъж е починал в резултат на нелеп пътен инцидент, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. Около 23:00 чaсa в сряда в РУ-Панагюрище бил получен сигнал за прегазен мъж на кръстовище в средногорския град. Незабавно към мястото били насочени екипи на РУ-Панагюрище и Спешна помощ.

Пострадалият П.П.- 57 г. от същия град е бил в тежко състояние и починал още по време на транспортирането му към болницата. Екип от разследващ полицай, криминалисти, пътни и охранителни полицаи започнали да разнищват случилото се.

Станало ясно, че малко преди инцидента е възникнала свада между две групи от мъже и младежи. Пострадалият П.П. бил в едната група и се обадил на сина си, за да доведе още хора на помощ. Младежите се качили на лек автомобил "Ауди", управляван от 18-годишния Р.К .- жител на същия град. Водачът шофирал с несъобразена скорост в района, където станало сбиването и на кръстовище с тясна улица в тъмнината не видял лежащия на пътя П.П. Автомобилът преминал през мъжа, в резултат на което той починал.

Тийнейджърът, който имал от скоро свидетелство за управление на моторно превозно средство се уплашил, изоставил автомобила на черен път и се укрил. Малко по-късно осъзнал случилото се и сам отишъл в сградата на РУ-Панагюрище.

Той е задържан за срок от 24 часа, а за случилото се незабавно е уведомена прокуратурата. Установена е самоличността на всички участвали в скандала и сбиването, за да се изясни в пълнота създалата се ситуация. Трупът е откаран за аутопсия в "Съдебна медицина" - Пазарджик за аутопсия. По случая се води досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.