Млад мъж потроши със своя автомобил колата на съседите си в пловдивското село Марково, защото се дразнeл, че немската им овчарка лае. Возилото на семейство Колеви -  Kia Avella Delta, е обявено от застрахователи за "тотална щета", а на комшията им е съставен акт, съобщи Нова телевизия.

Извършителят, който живее през една къща, обяснил в полицията, че е блъснал колата случайно. Той не е проверяван за алкохол и наркотици, защото униформените го намерили късно.

Снимка: Кадър от Нова телевизия

"Първоначално се обади в 8 часа сутринта, че кучето го е събудило и без да иска е ударил нашата кола. Той просто е решил да си излее яда върху нея. Това можеше да не е колата, а аз или мъжът ми. Ударът в никакъв случай не е случаен, не можах да повярвам как е възможно от един удар да стане това. То е натискано умишлено, за да може тази кола да се вкара отзад в платформата и да бъде унищожена", заяви Нели Колева.

Друг съсед потвърждава думите й:

"Чух доста силен удар и когато излязох видях какво е станало. Той твърди, че е ударил автомобила при случайна маневра, а неговата кола се намира на доста голямо разстояние, това просто не е възможно. Полицаите от Криминална полиция, които дойдоха, бяха на същото мнение, но след това предадоха случая на КАТ все едно е катастрофа, а за мен това е умишлено унищожаване на чужда собственост".

Снимка: Кадър от Нова телевизия

Още преди година семейството започнало да получава заплахи от съседа си, който дори заплашвал, че ще отрови кучето или че ще пребие мъжа на Нели. Предлагал им и да приспят с инжекция на животното, за да се отърват от него.

"Няма как да сме спокойни след всичко", каза съпругът на Нели Колева, с която са решени да търсят отговорност от съседа си, защото наоколо има още дворове с кучета и не е ясно дали няма да стигне до друг инцидент.

Самият той е отказва да застане пред камера и да обясни действията си.

Снимка: Кадър от Нова телевизия

Междувременно семейството е решило да се раздели с кучето - 2-годишния Найден.

"Предпочетохме да не е при нас и да го изпратим другаде, за да е жив...", каза потърпевшата жена.