Мъж загина при катастрофа между тир и три леки автомобила, съобщи МВР. Сигнал за инцидента, станал край Драгоман, е подаден към 15.10 часа. Към мястото веднага са насочени полицейски екипи.

Според първоначалната информация от катастрофата е починал водачът на камиона. По-късно стана ясно, че и жена също е загинала. И двата са турски граждани.

Започва оглед на местопроизшествието. Пътят Драгоман-Калотина е временно затворен за движение на моторни превозни средства и в двете посоки.

Още два пътни инцидента със загинали са станали тази сутрин в София. Първият инцидент е станал около 4 часа на столичния булевард "Сливница". Там мъж на 29 години е загинал като е ударил с автомобила си уличен стълб. Полицията изяснява причините за катастрофата.

Вторият инцидент е станал около 6,20 ч в района на Владая. Там 21-годишен перничанин е загинал на място след като е загубил управление над автомобила си и е паднал в дере до пътя.

Превишена скорост е първоначалната версия за двата инцидента. От МВР още веднъж напомнят на водачите да шофират внимателно и да спазват правилата за движение по пътищата.