Нова трагедия сполетя семейството на 25-годишната Юлияна Иванова, която бе убита с нож в сърцето от 65-годишния си съпруг Митко Симеонов в старозагорския кв. "Железник" на 7 януари. Ден по-късно, докато подготвя погребението на дъщеря си, 41-годишната майка на Юлияна - Ирина Йорданова претърпява тежка катастрофа на магистрала "Тракия". Жената е бременна в шестия месец, но губи нероденото си дете. 

Катастрофата става около 20 часа на 8 януари на 274-ия километър от магистралата. Лекият автомобил "БМВ", в който пътува Ирина Йорданова заедно с 18-годишния си син, излита от пътя, преобръща се в канавката и се самозапалва. Най-тежко пострадала е жената, която е откарана в критично състояние в ямболската болница. Синът й и шофьорът, който е на 21 години, са с по-леки наранявания.

"Състоянието на жената е критично, има счупени шийни прешлени, очакваме специалисти неврохирурзи от Стара Загора за консултация", коментира пред "Монитор" д-р Малинка Гърдева, зам-директор по лечебната част на здравното заведение.

Днес Окръжният съд в Стара Загора ще разгледа искането на обвинението 65-годишният Митко Симеонов да остане за постоянно в ареста. Засега като служебен защитник му е назначен старозагорският адвокат Станимир Ченалов, който сподели, че в ареста мъжът съжалявал за стореното и плачел за дъщеричката си, пише "24 часа".

8-месечното момиченце бе настанено в социална институция, след като баща му уби майка му. 41-годишната му баба Ирина заявила, че иска да го вземе и да го гледа, но след катастрофата съдбата на бебето остава неясна. Синът на Митко от първия му брак също не бил в състояние да гледа малката Християна. Ако откаже и дъщеря му и не се намерят подходящи роднини, които да поемат грижите за детето, то ще бъде дадено за отглеждане в приемно семейство, коментираха юристи.

Симеонов е обвинен за умишлено убийство по член 115 от Наказателния кодекс, по който, ако бъде признат за виновен, може да бъде осъден на затвор за срок между 10 и 20 години.