"Момичето караше много бързо и когато я видяхме, тя вече беше върху детето. Баща й беше на разстояние три крачки, но колелото направо връхлетя", разказа пред Нова телевизия Цветелина Георгиева, майка на 18-месечното детенце, което беше блъснато от велосипедистка в парк в Монтана.

След инцидента малката Ралица е със счупен череп и хематом, за късмет нейната сестра близначка не е пострадала.

Момичето, причинило инцидента, е пълнолетно, но живее в дом за временно настаняване в града.

Майката споделя, че е било невъзможно да предпази детето си, защото колелото се е движило твърде бързо. Тя допълни, че колоездачката е гледала назад, когато е блъснала дъщеря й.

"След като удари детето ми, спря и каза: "Извинявам се, не исках да стане така, аз нямам спирачки", коментира още майката.

И сподели, че трите часа в болницата, когато са оперирали дъщеричката й, са били най-кошмарните в живота на семейството.

За да не се стига да подобни инциденти в парковете на града, Цветелина е подала подписка за повече велоалеи и санкции за нарушителите. Майката иска част от градската градина да бъде преградена, за да не влизат велосипедисти там, където играят малки деца.

"Мястото на велоалеите не е на детските площадки", каза още тя.

По думите й към момента дъщеричката й е добре, но има опасност от заболявания, които могат да се отключат вследствие на удара.