Полицейски служител, ангажиран с охрана на изборна секция, станал свидетел на пътен инцидент с материални щети. Единият от водачите бил зад волана с 2,67 промила алкохол, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Малко преди 12.30 часа днес, пред една от секциите в Каспичан, водач на лек автомобил "Фолксваген Поло" ударил лек автомобил "Тойота". Между водачите възникнал спор.

На място бил повикан екип на "Пътна полиция". Виновният водач е тестван за алкохол, като дрегерът е отчел 2,67 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е бързо производство.

Още един водач бил установен да шофира след употреба на алкохол днес. Малко преди 13.00 часа екип на "Пътна полиция" спрял за проверка водач на лек автомобил "Ауди 80", който се движил в село Радко Димитриево. Водачът на автомобила - 46-годишен жител на село Салманово, бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,04 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.