31-годишна жена е в критично състояние, след като колата, която е карала е била блъсната от транзитно преминаващ локомотив. Лекарите се борят за живота й.

Инцидентът е станал тази сутрин малко преди 7.00 часа на жп прелез край пловдивското село Скутаре. В автомобила е пътувала и майката на пострадалата - на 67 години. Тя също е откарана в болница, но не е в тежко състояние.

Водачката на автомобила е предприела преминаване през прелеза при спусната бариера. Локомотивът, който е на частния превозвач "Булмаркет", се е движил с около 60 километра в час, нееднократно е подал звуков и светлинен сигнал, но въпреки това младата жена е предприела тази маневра. При сблъсъка, който е бил от страната на шофьорското място, колата е изхвърчала на около 20 метра разстояние. Наложило се е да дойде техника, която да разреже колата, за да извади водачката на автомобила.

Снимща: Скрийншот от Plovdiv24

Веднага на място са пристигнали лекарски и полицейски екипи. Двете пострадали жени са откарани в болница.

42-годишният машинистът е бил изпробван за алкохол и наркотици с техническо средство, като уредът е отчел отрицателна проба и по двата показателя. Локомотивът е пътувал в посока жп гара Пловдив.

Сигнализацията в района на селото работи и машинистът не е имал основание да намалява или спира. Разрешената междугарова скорост в този участък е 100 км/ч., коментира Гошо Къчков от НКЖИ - Пловдив пред Рlovdiv24.bg.

Произшествието е станало на място, на което има автоматично прелезно устройство с полубариери. Недобросъвестни водачи обаче често ги заобикалят, както е станало и в днешния случай.

Движението беше затворено за около 2 часа, но вече е пуснато. По случая е образувано досъдебно производство.