Козлодуй стана поредният български град, наводнен от проливни дъждове през последните седмици. Над 40 литра на квадратен метър се изляха днес там в рамките на 30 минути - между 17.30 и 18.00 часа. През този половин час при дежурния в Община Козлодуй са получени десетки сигнали за наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, паднали дървета.

Всички снимки вижте тук >>

Екипи на пожарната, на общинско предприятие "Комунална дейност" и на полицията са работили на най-критичните участъци в града. Отводнявана е бившата дискотека "Его". От ОПКД пък са отстранили дървета и клони от пътната мрежа. Има 2 пострадали автомобила от паднало дърво при блок 29 в ЖК 1.

Снимка: Bulnews.bg

За кратко е спряно подаването на електроенергия в отделни части на града.

Снимка: Bulnews.bg

"Валя както дъжд, така и град в някои участъци в Козлодуй. Към момента се включват и много доброволци при отводнителните мероприятия. Всички шахти са проходими, но поради голямото количество дъжд системата не е могла да поеме водата. Ситуацията беше усложнена и поради силния вятър. Важно е, че няма бедстващи или пострадали хора", заяви пред местния сайт Bulnews.bg Виолета Илиева, служител по сигурността на информацията и отбранително мобилизационна подготовка в общината.

Снимка: Bulnews.bg