Ламарина падна от покрива на хотел в курортния град Баня, Карловско и замалко не уби 27-годишен турист. Младият мъж е настанен в пловдивска болница без опасност за живота, но със сериозни наранявания в областта на рамото, съобщи БНТ.

Младият мъж и майка му, които са от Сопот, били на открития плувен басейн към хотелския комплекс. Ламарината паднала от покрива и по чудо не обезглавила мъжа, който в този момент бил в непосредствена близост до басейна.

Вследствие на удара той паднал във водата. Управителят на хотела посочи, че веднага са предприели мерки като се обадили на частна медицинска помощ, с която имали сключен договор. Дошла линейка на място.

Медицинският екип оказал първа помощ на пострадалия и го откарали в пловдивска болница.

Вече една седмица строителна фирма от Баня извършва ремонт на покрива на хотела. По думите на управителя в деня на инцидента не е имало работници, тъй като е бил почивен ден.

Собственикът на строителната фирма каза, че ламарината е изхвърчала от покрива заради внезапно появила се вихрушка. По същото време излетяла още една ламарина на север от хотела.

Полицията в Карлово започна разследване по случая.