Поредна жестокост над животно. За това ни сигнализираха наши зрители. Става дума за куче, влачено от автомобил из улиците на Монтана. Случаят възмути десетки жители на града. Оказа се, че зад волана бил 76-годишен мъж. Кучето било вързано за задната част на автомобила, твърди Дончо, предизвикал недоволството в града.

Кадър: Нова тв

"Въобще не съм усетил нищо. Това е куче, какво ще го усетиш. Няма да тропа, няма, няма да вика", разказа Дончо Томов пред Нова тв.

Дончо бил на вилата си в покрайнините на Монтана. Разказва, че изминал няколко километра преди да разбере, че има закачено животно на автомобила му. "По мен свиркаха на светофарите като спирах. Един човек с джип ме гони и ми сочи нещо, но аз не го разбирам, какво ми казва. Гледам светлините съм си пуснал, всичко ми е нормално", каза още Томов.

Твърди, че чак, когато паркирал в гаража си се натъкнал на гледката. "Закачено на теглича и с един сезал вързано за шията и сезалът закачен за теглича. Това е било умряло куче, не е било живо", допълни Дончо.

Снимката на колата и кучето взриви социалните мрежи и предизвика гняв у хората. "Възмущение, гняв, безсилие. Нямам думи да опиша, какво изпитвам, когато видя такова нещо и как хората правят, каквото си искат и мислят, че е безнаказано", споделя жителят на Монтана Десислава Антонова.

Според Нина Николова, която е защитник на правата на бездомните животни в Монтана, това няма да е последния случай.

"Психопатска проява, лошото е, че рецидивира. Това е видяно от деца. Това е трагедия, лошото е, че не е изолиран случай", категорична е Николова. Дончо не сигнализирал на полицията. Часове, след като граждани подали сигнал, полицията го открила в дома му. Там намерили и кучето.

"Нямаше да го погребвам. Нито мога да копая, нито нищо. Щях да го сложа в един чувал и да го хвърля в някой контейнер", заяви Томов.

Ако бъде признат за виновен, 76-годишният мъж може да получи до 3 години затвор или глоба от 1000 до 5000 лв.