Автомобил се заби в сградата на търговски център в австралийския град Мелбърн. Полиция и екипи на аварийните служби са отцепили района, информира националната медийна корпорация Ей Би Си, цитирана от ТАСС и БТА.

Атаката е извършена около 16,20 часа местно време.

В центъра на мелбърнския бизнес квартал, край сградата на мола, движението на транспорта е спряно, районът е отцепен. Полицията на щат Виктория разследва инцидента.

Противопожарната служба съобщи, че на място на произшествието е пламнал огън, който е бил ликвидиран за 10 минути. Градските власти засега не коментират станалото.

Междувременно в. "Острелиън" съобщи, че, според очевидци, злосторник нападнал с нож полицаи в центъра на града. Изданието не добавя подробности, посочва ТАСС.

Местни медии разпространиха кадри, показващи висок мъж, който се опитва да намушка полицейски служители, а после пада на земята, предаде Франс прес.

Нападателят е бил прострелян от полицаи, арестуван и откаран в болница в критично състояние заедно с трима от ранените, уточнява ДПА.

Малко по-късно на пресконференция полицията потвърди, че един човек е убит. Други двама са в болница. Заподозряният за нападението е прострелян в гърдите.

Говорител на полицията разясни, че на този етап нападението не е свързано с тероризъм. Полицията смята, че към момента няма други заподозрени за атаката.