11-годишно момче беше ударено на пешеходна пътека в Ямбол. Детето се връщало от училище, когато, пресичайки на пешеходна пътека, го удря кола. Откарано е в ямболската болница без опасност за живота, със счупен крак на две места.

Инцидентът е станал малко преди 14 часа  на едно от най-оживените кръстовища в района на Централния кооперативен пазар в града.

По първоначална информация, 27-годишният шофьор е ударил детето, което в момента преминавало на пешеходна пътека. Пробите на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. Продължават процесуално-следствените действия.

Живеещи в квартала поискаха пътния участък, който е близо до училище, да бъде обезопасен допълнително, защото колите ежедневно преминавали с висока скорост.

"Аз дочух този удар, след удара последва един писък и изскочих навън, видях Стивън и го хванах, защото други коли продължаваха да минават, а той лежеше на пешеходната пътека. Шофьорът обаче не видях", разказва Димитър Димитров, който станал очевидец на инцидента и дал първа помощ на момчето.