Метална катерушка в двора на детска градина е паднала върху главата на 4-годишно момиченце. Инцидентът е станал в двора на детска градина "Бако Динчо" в Асеновград, съобщи пловдивският сайт DC News.

Малчуганите били на двора, когато катерушката изведнъж се наклонила и паднала върху главата на момиченцето. То е било транспортирано в пловдивската университетска болница „Свети Георги“ с голяма рана на главата. Наложило се е да бъде поставена пълна упойка, като са направени 10 шева.

Сега малкото момиченце ходи всеки ден на превръзка в болницата. След инцидента то е в шок и отказва да посещава детска градина. Бащата разказа, че заради стреса момиченцето се буди нощем с викове: " Тате, дръж ме, пада".

Родители, чиито малчугани също посещават детското заведение, казват, че неколкократно са сигнализирали ръководството на градината с молба опасното съоръжение да бъде премахнато. Заради липса на пари обаче, кътовете за игра не били подменени.

За да не пострадат и други деца, родителите са подали сигнал до Районната прокуратура и община Асеновград. Те искат както укрепване на съоръженията, така и наказания за виновните.

Още на следващия ден след инцидента дворът на детска градина "Бако Динчо" бил разчистен от детските съоръжения.