Катастрофа с камион затвори магистрала "Струма" в посока София, съобщи bTV.

Инцидентът е станал около 8 часа в района ТИР-ът е преминавал през тунел в района на Кочериново, ударил се е вътре, но излизайки се усуква и на 200 метра след тунела излиза от пътя. Тежкотоварният автомобил е пътувал от Италия за Стара Загора. Превозвал е бетонобъркачка.

Шофьорът е контактен, настанен в спешния център в Дупница. Най-вероятно му е прилошало зад волана и е изгубил контрол над камиона.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че е ограничено движението в участъка от пътен възел "Кочериново" до пътен възел "Бобошево", от км 85 до км 73 в посока София. Трафикът се регулира от представители на сектор "Пътна полиция".

Обходният маршрут е: пътен възел "Кочериново" - по път І-1 - Мурсалево - път ІІІ-104 - пътен възел "Бобошево". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Един човек е загинал, а 20 са ранени при 18 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В столицата са регистрирани 1 тежко и 49 леки пътни инцидента, при които има един пострадал. От началото на годината при инциденти на пътя са загинали 276, а 4332 са пострадали