Катастрофа с пет автомобила спря движението по пътя Асеновград - Нареченски бани, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

Два от тях са пътували в посока Смолян, а останалите три - в посока Пловдив.

Най-вероятно причина за катастрофата е навлизане в насрещното движение на един от автомобилите, предприел маневра изпреварване.

Екип на Спешна помощ е транспортирал до УМБАЛ "Св.Георги" единствения леко пострадал при инцидента. 38-годишен мъж от смолянското село Виево е със счупена ръка.

Войната по пътищата се дължи най вече на висока скорост и неправилно изпреварване. Днес следобед камерите на пловдивската пътна полиция заснеха поредните два скоростни антирекорда, съобщиха от пресцентъра на полицията. Снимките са направени с разлика от само няколко минути. В пътен участък с максимално разрешена скорост от 60 км/ч водачите на "Ауди" и "БМВ" са преминали съответно със скорост от 189 и 171 км.

Предстои установяване на самоличността на лицата зад волана, извършили нарушенията и призоваването им в поделение на МВР. Глобите, които ще бъдат наложени на управлявалите МПС със заснета скорост на пътя, ще бъдат 1200 и 1350 лв., а на водачите ще бъдат отнети и по 12 контролни точки, посочват от полицията.