Катастрофа между няколко автомобила блокира движението на изхода на София към Перник.

Инцидентът е станал около 17 часа в района на "Черния кос". Към момента от МВР няма официална информация за пострадали, но на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ.

От "Спешна помощ" съобщиха пред Dir.bg, че един гръцки гражданин е пострадал и е откаран в лечебно заведение за оказване на медицинска помощ.

Заради инцидента движението е блокирано, като са се образували огромни задръствания и в двете посоки.

От вътрешното ведомство съобщиха, че трафикът на изходите на столицата вече е сериозен.

Най-интензивно е движението по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“, както и по главните пътища от републиканската пътна мрежа. Във връзка с въведените ограничения поради извършването на ремонтни дейности водачите могат да използват и алтернативни маршрути.

На АМ „Тракия“ в посока Бургас алтернативният маршрут е Подбалканският път I-6, а на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин - прохода „Петрохан“ и Искърското дефиле.

Екипи на "Пътна полиция" регулират движението в участък от магистралата "Тракия", където към 18.30 ч., на около 200 м след тунела Траянови врата - посока Пловдив, лек автомобил е катастрофирал, като от изпреварващата лента се е ударил в мантинелата, съобщиха от МВР. Шофьорът не е пострадал, няма засегнати други автомобили.

От Главна дирекция "Пътна полиция" са предприети мерки за разполагане на допълнителни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на големите градове, които следят за безопасността на движението и недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението поради ремонтни дейности и при необходимост регулират трафика.

Служителите на Пътна полиция приоритетно осъществяват контрол над водачите с рисково поведение, следят за неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство, шофиране без необходимата дистанция или създават опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.

От ГДНП отново напомнят санкцията за движение в аварийната лента - при първо нарушение тя е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.