Два леки автомобила с кърджалийска регистрация - "Пежо" и "Опел", са се сблъскали челно тази сутрин около 6,30 часа в района на село Първица по главния път за "Маказа", съобщават от регионалния пресцентър на МВР. Движението по главния път към ГКПП "Маказа" временно се пренасочва през село Първица заради пътното произшествие.

Катастрофата е станала в близост до комплекс "Романтика".

Пострадали са мъж на 30 години, 20-годишна жена и дете на 1 година от лекия автомобил "Опел", които са били транспортирани от екипи на ЦСМП в Спешното приемно отделение на болницата в Кърджали, съобщи 24rodopi.com.

Четвъртият пострадал е от лек автомобил "Пежо".

Екипи на полицията в Кирково отклоняват движението през село Първица към ГКПП "Маказа" и през село Подкова към Кърджали. Екип на пожарната служба в Подкова помогнал за изваждане на пострадал, обезопасил района и почистил пътното платно. Извършва се оглед на мястото на произшествието.

В "Опел"-а са пътували нашенци, които се връщали от Турция, но заради голямото чакане на "Капъ куле" и "Капитан Андреево" решили да минат през Гърция и "Маказа", разказаха техни познати, които бяха пристигнали на мястото на инцидента. Според неофициална информация състоянието на водача е тежко и той ще бъде опериран.

На място незабавно са изпратени патрулни полицейски автомобили от РУ-Кирково и движението временно се пренасочва през село Първица. Районът на произшествието е отцепен. Извършва се оглед.

"Опел"-ът се е движел в посока към Кърджали, а "Пежо"-то - към "Маказа", единият от автомобилите е навлязъл в насрещното движението.

Засилен е трафикът към "Маказа". Въпреки колоните от чакащи автомобили на изход България, преминаването през пункта става бързо.

От информация във фейсбук групата ГКПП Маказа - трафик и полезна информация(Makaza/Μακάζα) става ясно, че колоната вече е точно 1 км.

Към 11,15 часа  движението бе възстановено, информират от дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" на МВР.