Пътна полиция започна поредната акция за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол или наркотици. През уикенда ще бъдат изкарани допълнителни екипи и цивилни автомобили. 

Мерките се взимат заради черната статистика и отчетения по-голям брой инциденти в градовете. Четиринадесет души са ранени при станалите 11 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани три тежки и 31 леки пътни произшествия. Пострадал са трима души. Загинали няма.

Масово се шофира с превишена скорост в населено място, сочи анализът на полицейската акция "Скорост", която служители на "Пътна полиция" на ОД на МВР - Пловдив са провели през изтеклото денонощие.

От пресцентъра на полицията уточняват, че са били заснети с мобилни камери 386 водачи, шофирали със скорост над разрешената, като 14 от нарушителите са се движили в диапазона от 90 до 99 км/ч, а 33 са карали колите си между 81 и 90 км/ч.

Най-голям е броят на нарушителите, които не спазват скоростния режим позволен в населено място със заснета скорост между 61 и 70 км в час. Засечените водачи в този скоростен диапазон са 183 ма. Най-високата отчетена скорост в населено място е установена от пътната полиция на територията на РУ Карлово- 103 км.ч., на територията на РУ Първомай - от 100 км.ч, а в гр. Пловдив- 99 км.ч.

Нарастват и катастрофите в региона. Два пътни инцидента станаха в Пловдив миналата вечер. 35-годишна жена и двете й деца - на 3 и 6 години са в болница. На разклона за село Рогош жената е отнела предимството на 65-годишен водач, който се забива в колата й. От удара автомобилът се е обърнал по таван. Няма сериозно пострадали, но двете деца са с охлузни рани, а майка им - с наранявания в областта на главата.

При друг инцидент в Пловдив - 21-годишна студентка бе блъсната от лек автомобил. Момичето пресича на място без пешеходна пътека и е ударена от автомобила на 43-годишен мъж. Тестът за алкохол на шофьора е отрицателен. Студентката е прегледана и няма опасност за живота й.