Камион помете няколко коли, които чакат на червен светофар посред бял ден в град Айтос. При инцидента има една жертва - жена, която е загинала в самозапалила се кола. При инцидента има още ранени, чието състояние се изяснява.

Около 12.40 ч. днес на ул. "Хаджи Димитър" камион "ДАФ", с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен несебърлия от Руен в посока кръговото движение, по неустановени до момента причини, в района на Автогара - Айтос отнема предимството и допуска катастрофа с пресичаща по пешеходна пътека пешеходка, обясниха от местната полиция.

След това камионът блъска намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" превозни средства и предизвиква верижна катастрофа с участието на 11 превозни средства.

Те вероятно са изчаквали червения сигнал на светофара. Освен леки автомобили, сред тях има и микробус.

Пресичащата пешеходка е жива, но при инцидента джип "Тойта Рав 4" се самозапалва, а пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище загива на място. 

Снимка: Динко Динев/Фейсбук

Към УМБАЛ-Бургас са откарани шестима пострадали. Двама от тях са в реанимация.

Снимка: Динко Динев/Фейсбук

Част от айтоската улица "Хаджи Димитър" е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, Районно управление - Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Айтос. Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Снимка: Динко Динев/Фейсбук