47-годишен словенец на сърф оцеля в Адриатическо море, след като по време на бурята тази седмица вълните го отнесоха и 25 часа беше в неизвестност.

Горан Жаблянов - учител по физическо, запален сърфист и най-вече - човек, който живее втори живот. На 29 октомври заедно с още няколко души влиза в морето край бреговете на Словения. Внезапно се извива буря и мъжът изчезва. 25 часа по-късно доплува до Италия - на цели 40 километра от мястото, където е бил.

"През цялото време си мислех само за семейството си. Това ми даваше сила. Оцелях най-вече благодарение на екипировката си - носех неопренов костюм и шапка, морето също не беше много студено. Това ме предпази от хипотермия. Не съм авантюрист, който поема рискове заради адреналина. Спортист съм, а също така уважавам природата и знам, че нейната сила никога не трябва да се подценява", казва Горан Жаблянов.

Когато изплува в Италия е на предела на силите си и е откаран в болница. В издирването му се включват спасителни екипи от три държави, а това, че след повече от денонощие в открито море е още жив, всички определят като истинско чудо.