Известният руски актьор Михаил Ефремов катастрофира пиян, а при инцидента тежко е пострадал друг водач, който по-късно е починал, съобщава ТАСС.

Катастрофата е станала в понеделник вечерта на Смоленския площад в центъра на Москва, а Михаил Ефрамов е бил в нетрезво състояние. Това съобщи началникът на пресслужбата на Главна дирекция на МВР в Москва Владимир Васенин. "Установява се състоянието на Ефремов", казва още той.

Пострадал вследствие на произшествието е друг водач, който работи като куриер във фирмата за разнос на храни Delikateska.ru., която е специализирана в доставката на морски дарове.

Видео от инцидента можете да видите ТУК.

Кореспондент на ТАСС, който е посетил местопроизшествието, съобщава, че на мястото на инцидента има лек автомобил с логото на Delikateska.ru, който е със сериозни щети и е изтеглен с платформа.

Инцидентът е станал около 21:40 московско време снощи, когато два автомобила са се сблъскали в района на №3 на площад Смоленск. Една от колите е управлявана от актьора Михаил Ефремов. В резултат на произшествието мъж, роден през 1963 г., е пострадал, а състоянието му е оценено като изключително тежко и е откаран в болница, където по-късно е издъхнал. Пострадалият е получил шок трета степен, открита фрактура на бедрото, счупени ребра и закрита черепно-мозъчна травма.

Срещу Ефремов ще бъде заведено дело за причиняване на смърт при катастрофа, а наказанието предвижда затвор. Актьорът е задържан.