34-годишният барабанист на пловдивската рок банда "НеЩо ЦвЕтНо" Велко Илиев е мъжът, който загина на пешеходна пътека в града под тепетата.

Сигналът за инцидента, който е станал на кръстовището на бул. "Руски" и бул. "Шести септември", е подаден около 23.30 часа на 16 юни.

52-годишният шофьор на лек автомобил "Ситроен" е преминал на червен сигнал на светофара и е блъснал 34-годишния пешеходец, който е издъхнал на място, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Водачът е задържан с полицейска заповед за 24 часа, след което с решение на Окръжната прокуратура в Пловдив е освободен срещу парична гаранция в размер на 2000 лева.

Пробите на 52-годишния Сашо Димитров за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Няма и данни той да е управлявал с превишена скорост. Все още обаче се изчаква циклограмата на светофара, за да се направи категорично заключение за причината за тежкия инцидент. 

Приятели на загиналия барабанист на "НеЩо ЦвЕтНо" се събраха снощи на бдение на лобното му място. Те положиха цветя на пешеходната пътека и си спомниха за прекрасните моменти, прекарани с Велко. Младият мъж е завършил бизнес и финанси в Лондон, но голямата му страст са не фондовите борси, а музиката. 

Утре 34-годишният Велко ще бъде изпратен в последния си път от 10 часа в траурния парк на "Рогошко шосе".