84-годишната Шукрие Пиперкова от смолянското село Тикале е в неизвестност вече почти от денонощие, и въпреки акциите по издирването й към момента няма и следа от нея.

"Последно жената е била забелязана снощи около 18:00 часа в района на къщата, в която живее и после никой не я е виждал. Снощи получихме сигнал от близките и започнахме да я търсим", коментира кметът на село Тикале Юри Кацаров.

През нощта са организирани екипи от полицаи, лесничеи, доброволци и следово куче, но не е намерена следа от 84-годишната жена. "Продължаваме с акциите за издирването на жената, сигналът за изчезването е постъпил снощи малко преди 22:00 часа. Продължаваме да е търсим", коментира пред Дарик директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

Според Кацаров, утре предстои и включване на алпинисти в акцията по издирването на Шукрие Пиперкова, като те главно ще търсят в скалиста местност, която е непосредствено в селото и има сериозни процепи по тях.

"Жената живее с една от дъщерите си и внучето, здравословни проблеми е нямала. Сутринта се е оплаквала от кръвното и има малки проблеми със зрението", коментира още Юри Кацаров.