В момента няма опасност за населението, няма създадена концентрация за взрив, съобщи комисар Тошко Бързилов от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", след като вчера кола се вряза в резервоар за газ на бензиностанция на "Цариградско шосе".

"Цяла нощ имаше 4 пожарни екипа и 1 химически автомобил за измерване на концентрацията на газ, 2 екипа на Столична община и 4 екипа на полицията. Създадена е организация за пропускане на движението и за окончателно ликвидиране на произшествието. Ще бъдат предприети действия за пълното обезопасяване на мястото. И при най-малката опасност за възникване на взрив от изпускане на газ нашите екипи ще останат на място и ще обезопасяват района", обясни комисар Тошко Бързилов по БНР.

Той смята, че в късния следобед окончателно да бъде отстранен рискът. По думите му не е имало техническа възможност да се източи резервоарът с пропан-бутан, а изпускането на газа в атмосферата е било единствената възможност. Количествата на изпускане бяха така регулирани, че да не се допусне взривоопасна концентрация, добави той.

Комисар Бързилов подчерта, че благодарение на всички структури, работили по случая, е избегнат инцидент от мащабите на Хитрино.