Търсач на съкровища почина, докато се спускал в дупка в землището на търговищкото село Пролаз. От полицията потвърдиха за инцидента, съобщава Дарик. Става въпрос за иманяри, които търсели заровено злато.

Трима мъже научили за местна легенда, която разказвала за имане, скрито в гориста местност край търговищкото село Пролаз. Така на едно място се оказали иманяри от София, село Кукорево (община Тунджа) и един от търговищко.

Иманярите смятали, че съкровището е в дълбока дупка, която по всяка вероятност е изкопана от други техни колеги. Досега нямало данни някой да е намерил златото и така тримата стигнали до мястото.

Софиянецът имал алпинистка подготовка и решил той да влезе в 12-метровата дупка. Спускал се бавно в изкопа, който не е отвесен, а прокопан хаотично и на моменти доста тесен.

В един момент е започнал да вика за помощ и казал, че се задушава. Колегите му направили опит да го извадят, но не успели. Тогава единият от тях, 58-годишният мъж от село Кукорево, отишъл в полицията и разказал какво се е случило.

Той отвел служителите на полицията и пожарната до мястото в труднодостъпната местност и успели да извадят пострадалия. Оказало се, че е починал. Резултатът от извършената аутопсия е, че няма данни за насилствена смърт.

По случая е започнато досъдебно производство. Действията по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължават и се извършват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.