Полицията е задържала шофьора, блъснал и убил 34-годишната Юлия Ангелова край Созопол и избягал. Той обаче е бил пуснат без обвинения заради липса на достатъчно доказателства, съобщи "24 часа", като се позова на свои източници.

Катастрофата стана в нощта срещу 26 юли на пътя Созопол - Приморско. Младата жена била в заведение в Созопол. Хванала такси, което да я закара до къмпинг "Арапя", където отседнала. На средата на пътя обаче слязла, след като влязла в разпра с шофьора по повод сумата за превоз. Тръгнала пеша, когато кола я блъснала и избягала от местопроизшествието. Малко по-късно втори автомобил ударил 34-годишната софиянка и веднага подал сигнал на тел. 112.

Още при огледа се разбрало, че подалият сигнала не е първият, ударил Юлия. Затова от полицията веднага започнали да преглеждат записи от камери в района. Така стигнали до автомобил, който е сив металик. Капакът му бил изкривен. Колата се движела с висока скорост, марката и моделът не били установени веднага, не се виждал и регистрационният номер.

След упорита работа полицаите успели да издирят автомобила и задържали собственика му. Той отричал да знае каквото и да било. По колата пък липсвали следи от удара, нямало данни да е минавала на ремонт, макар полицаи да са убедени, че капакът е бил поправян. Затова пуснали мъжа след 24 часа без обвинения.

34-годишната Юлия оставя 9-годишно момиченце полусираче, което е трябвало да замине с майка си на почивка, но в последния момент детето останало при баща си в София. След смъртта на майка си момиченцето ходи на психолог.