Служител на паркинг на крайпътен комплекс до Видин неочаквано се натъкнал на нелегални мигранти, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Късно вечерта във вторник на тел. 112 е постъпил сигнал от охранител на паркинга, който съобщил, че полски шофьор е чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил "Волво".

За проверка на сигнала и изясняване на случая към мястото незабавно се насочили служители на районното управление във Видин.

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е с нарушена цялост. В хладилното ремарке са намерени сандъци с дини, а между тях деветима чужденци - седем мъже, жена и момче, по техни данни от Афганистан.

Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке и на трима от тях е била оказана медицинска помощ в МБАЛ "Св.Петка". Няма опасност за живота и на тримата.

Групата е съпроводена до районното управление.

Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа.

Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.