Взрив на бойлер унищожи апартамент в центъра на Пловдив. Инцидентът е станал тази нощ, около 4 часа. След късо съединение, електроуредът се е взривил, съобщава ТrafficNews.

Ударната вълна е била толкова силна, че две от стените в жилището са паднали, прозорците са се изкъртили и изхвърчали, както и стъклата на междуетажните стълбища.

По време на тежкия инцидент обитателите на жилището са спели. Двете жени са били събудени от силния трясък. Благодарение на друг електроуред една от изкъртените стени не е успяла да се стовари върху пловдивчанките. Те са без наранявания, но със силна уплаха.

Собственичката на апартамента през сълзи разказа, че в момента на взрива тя и снаха й са спели, а синът й бил нощна смяна на работа.

"Целият блок се разтресе. Чуха се стъклата как падат и алармите на колите. Хората от входа се показахме на терасите, но в онзи момент нищо не разбрахме. Едва след пристигането на пожарните научихме за самия инцидент", разказа пред наш репортер жител на квартала.

Съседи на потърпевшото семейство цяла нощ не са мигнали. Те са оказали съдействие на двете жени.

"Като бомбардировка. Силен гръм и всичко се тресеше. Познаваме хората, много добро семейство. Преди няколко седмици им се случи и друга неприятна случка. Тяхна близка е в кома след тежко ПТП", добави съседка на жените.

На място е извършен оглед от полицията. Паркингът зад блока е покрит със стъкла, парчета дограма и мазилка. При инцидента са пострадали и две коли - "Мерцедес" и "Форд". На двете превозни средства задните обзорни стъкла са строшени от падналите парчета дограма.

Сигналът за инцидента е подаден в 4:40 часа през нощта. На място са изпратени два екипа огнеборци. Не е имало възпламеняване, както и пострадали. Констатирани са сериозни материални щети.