Градушка с големина на орех се изсипа над Мездра днес. Малко след 17 часа започна да вали силен дъжд, след което ледени късове за около десет минути "бомбардираха" градчето. Нанесени са поражения по десетки автомобили. Много от колите са със спукани и счупени стъкла, съобщи bTV.

Снимка: bTV

Щетите по превозните средства тепърва ще се изчисляват. Сериозни са пораженията по полицейските автомобили пред сградата на Районното управление в Мездра.

Снимка: bTV

За кратко стихията спря движението и по международния път Е-79 между Мездра и Враца. Засега няма данни за пострадали хора и сгради, но има съсипани насаждения. 

Снимка: bTV

От утре обаче времето рязко ще се влоши. Очаква се с падането на температурите да се изсипят интензивни валежи, като на места пак ще има градушки. Жълт код е обявен за територията почти на цялата страна. Без предупреждение за опасни явления са само областите Видин, Монтана, Кюстендил, Благоевград, Добрич, Варна и Бургас. Най-интензивни валежите ще бъдат в района на Северна България и Източните Родопи. Очаква се повишаване на температурите от четвъртък, но и тогава средните за месеца остават по-ниски от тези за юни.