Стотици бяха евакуирани от оздравителен комплекс в Павел баня заради пожар. Огънят е пламнал в късния следобед вчера, като гъст черен дим е покрил сградата на ресторанта на комплекса, съобщава Нова тв.

Посетителите му са били около 500. Част от тях били на плаж и забелязали огромни черни кълба дим, които се издигали се над сградата на санаториума и се уплашили. Около 150 души са превантивно изведени от комплекса. Според управата му няма сериозни щети, освен по покрива на ресторанта. Няма пострадали.


След пожара той беше затворен. Наложи се на хората да бъде раздадена суха храна. "Всички почиващи спахме по това време. Бяхме по леглата. Нямаше никой навън. Колежката си дойде от плажа и каза, че цялата кухня гори. Ама пламъци огромни", сподели посетителка на санаториума.

"Покривната конструкция, която е допълнително направена от дървена скара с ламарина, се е запалила. Каква е точно причината, от полицията ще установят. Важното и хубавото е, че няма пострадали", коментира директорът на пожарната в Стара Загора комисар Стоян Колев.

"Посетителите са нахранени със сух пакет. За сутринта също бе приготвена храна. Сега изчаквам органите на реда да кажат дали може да използваме кухнята. Няма вътре повреда в електрическата инсталация и мрежата. Имаме база, в която можем да приготвим храната, така че няма да имаме проблем с изхранването", коментира Христо Чаушев, управител на комплекса.

Пожарът бе потушен малко преди 22 часа. Полицаите разследват причините за него. Предполага се, че става въпрос за технически проблем.

"Екипът ни пристигна за 4 минути, след подаването на сигнала. Обектът има изготвен план, по който действахме. Бяха повикани и подкрепителни сили от най-близката пожарна служба в Казанлък. Черният дим, който се разнесе над Павел баня, беше причинен от горящата стара хидроизолация. Служителите са действали бързо и правилно в овладяването на стихията. Гасенето продължи приблизително 40 минути", коментира главен инспектор Минчо Минчев от РСПАБ - Павел баня.