Пожар е възникнал в административна сграда на торовия завод "Неохим" в Димитровград, съобщиха от областната дирекция на пожарната. Пламъците са обхванали имот, в който се намира столовата на промишленото предприятие.

Снимка: БТА

Ангажирани са всички сили на РСПБЗН - Димитровград. На помощ са изпратени екипи огнеборци от Хасково, Симеоновград и Харманли.

Огнището е далеч от производствените мощности на завода, каза директорът на областната дирекция на пожарната ст. комисар Николай Вълчев. 

Натрупване на мазнини в коминно тяло и запалването им е най-вероятната причина за пожара в административната сграда на торовия завод "Неохим" в Димитровград, съобщи кметът на общината Иво Димов, цитиран от БТА.

Снимка: БТА

Към това коминно тяло е бил "вързан" абсорберът на кухнята на столовата на предприятието. Първите пламъци лумнали при приготвянето на скара, в началото персоналът опитал сам да загаси огъня - това е първоначалната версия за станалото.

Сигнал за пожара в административната сграда на три етажа с по около 1000 квадратни метра е бил подаден в 9,25 часа днес сутринта. Над 10 екипа огнеборци се борят с пламъците към този час. Унищожен е почти целият покрив на имота.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Няма пострадали хора, както и опасност за производствените мощности на завода, които са на далечно разстояние.