"Разсеяно прасе" стана жертва и предизвика пътно- транспортна злополука на магистрала "Тракия" в района близо до отбивката за Костенец, предава Нова тв.


Изскочилият на пътя глиган попаднал под гумите на два преминаващи автомобила и им нанесъл тежки поражения. Първата кола е с напълно разбита предница, а водачът й изпаднал в шок от преживяното.

"Беше късно вечерта. Изпреварвайки в рамките на ограничението на пътя се появи диво прасе. Имах по-малко от секунда за реакция. Едва овладях колата след удара и отбих в аварийната лента", разказва Ивелин Тодоров.

"Заблуденото прасе" вероятно е било част от популацията на близък резерват, където дивите свине се отглеждат напълно свободно.

Оказва се, че липсата на "автокаско" при подобен инцидент го вкарва в графата "случайно събитие" и застраховка не се изплаща.

"Обадих се на застрахователите и те ми обясниха, че такова ПТП не влиза в техните отговорности", казва още той.

Ивелин разказва, че след обаждането му идва и полиция.

Дошъл е репатрак, за да прибере разбитата кола, а по думите на шофьора на специализирания автомобил полицаите взели прасето от пътя и го прибрали в колата си.

Собствениците на колата, която е от фирма под наем, смятат, че е нужно в този район да се постави знак, че на мястото има животни, които преминават.