Кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на Общинския съвет да гласува средства за еднократна помощ на семействата в Бухово. Тя лично посети мястото на инцидента, за да се запознае с последиците след пожара в Бухово. Над 50 семейства са евакуирани и без дом, след като огънят унищожава покъщината и апартаментите в жилищната кооперация. 

"Веднага след като беше погасен пожарът, екипите на Столична община започнаха работа по почистване и правим организация да започнат огледите", каза Фандъкова. По думите и, е от изключителна важност службите да свършат работата си и да установят причините за пожара.

"Това, с което ние спешно можем да помогнем на хората, на първо място е да настаним семействата, които нямат къде да живеят", заяви Йорданка Фандъкова. Тя добави, че покъщнината на хората е изгоряла, покривът също, а апартаментите на последния етаж са силно пострадали. "Ние ще помогнем и с екипи, които да направят огледите и да дадат предписание за възстановяване", коментира още Фандъкова.

Пожар е обхванал около 450 кв.м. Сигналът е получен малко преди 14 часа на дежурния телефон в оперативния център на Столичната пожарна. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени пет пожарни, един аварийно-спасителен и един медицински екипи. Огънят е обхванал и покрива на кооперацията.

В резултат на бързата и професионална реакция на пожарникарите огънят е ограничен, няма опасност и за съседни сгради, съобщи шефът на националната пожарна комисар Николай Николов.

Преди 11 години жители на Бухово са събрали 63 000 лева за ремонт на сградата, която и тогава е била засегната от пожар. Сега щетите са доста по-големи.