Фадрома събори две огради на къщи, премаза паркиран микробус и падна в двора на къща в Момин проход заради отказали спирачки. Няма пострадали при инцидента. 

Около 19.30 часа на 3 юни фадромата, намираща се на строителен обект, тръгнала изненадващо на собствен ход. Машината помела две огради, паркирал бус и електрически стълб. 

"Работниците от обекта са турци, не разбират български. Не можахме да се разберем, докато не пристигна преводач. Обяснението беше, че хидравликата и спирачките на фадромата са отказали. Впоследствие обаче се оказа, че може би не е точно така", каза пред bTV собственикът на премазания бус Ивайло Стайков. 

По думите му улицата е оживена и преминават възрастни хора, както и малки деца. "Нямахме ток до 2:00 ч. през нощта. Стълбът е отклонил фадромата, за да падне в самия двор. Гумата на машината беше върху вратата на буса. В къщата, в която е паднала, не живеят хора", разказа още Ивайло Стайков.

"Бусът ми има само Гражданска отговорност, по която няма да ми изплатят почти нищо. Каско няма. Всички, които бяхме засегнати, ни викнаха в полицията. Бяхме разпитани, подписахме документите за разпита. Какво ще се случи - не се знае", каза още той.

Мъжът заяви, че най-вероятно ще потърси помощ от адвокат, за да открие представител на фирмата.