Теч на газ вдигна на крак екипи на пожарна и полиция днес малко преди 17 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Шумен. Мястото на аварията е на ул.Съединение 41, в района на детска градина "Космонавт". Веднага са евакуирани всички хора, намиращи се в района на инцидента.

Създадена е незабавна организация за предаване на децата от детската градина на родителите им от авариен вход на бул. "Мадара". Оттам съобщиха, че по-голямата част от децата вече са били взети още преди инцидента.

На място пристигна и директорът на ОДМВР Шумен старши комисар Ялчън Расим да се запознае със ситуацията и създадената организация.

Течът вече е овладян. На място за дежурство остават екипи на газоразпределителното дружество, уточниха от пресцентъра на местната полиция.

От полицията молят гражданите да спазват указанията на пожарникарите и на полицейските служители, които са на място. Организацията, която е създадена има за цел не да причинява неудобство, а да бъде обезопасен районът за жителите и преминаващите граждани.

Снимки: ОДМВР Шумен