Полицията евакуира живеещите във вход 4 на блок 105 в бургаския комплекс "Меден рудник" заради голям пожар. Тази вечер в 19,25 часа е подаден сигнал за пламъци в апартамент на третия етаж в сградата, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Запалилото се жилище е обитавано от 44-годишен мъж. Той се опитал да излезе през входната врата, но се оказал блокиран от огъня. Затова скочил през терасата и е откаран в болница. 

По информация на местния сайт "Флагман" няма опасност за живота на мъжа, който се казва Руслан И. Като по чудо той се отървал само с фрактури на краката, след падането от близо 10 метра. По тялото му обаче има и 35% изгаряния, съобщи bTV.

Апартаментът му е почти напълно унищожен. Дим от огъня е достигнал до няколко други жилища и това е била причината за евакуацията. Местни хора разказаха, че цялото стълбище на третия етаж е било в пушек, когато са били изведени по спешност от полицията. По-късно те успяха да се приберат в домовете си и прекараха нощта там.

Първи на сигнала са се отзовали служителите от Четвърто РУ в морския град. Тепърва ще стане ясно какви са причините да избухнат пламъците.