Председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков беше категоричен пред Bulgaria ON AIR, че инцидентът с жестоката катастрофа край Своге няма да е последният, защото мястото и участъкът не са проектирани правилно и самият път е опасен.

При пътния инцидент загинаха 17 души, след като превозното средство излезе от пътя и падна в пропаст. Други 21 бяха ранени, от които 5 души остават в критично състояние.

Радков смята, че пътят не е проектиран правилно и водата не се оттича.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов също се съгласи с мнението, че пътят, на който стана фаталният инцидент е зле проектиран.

"Тези, които са направили пътя, са го направили през пръсти. Не е случайно. Това са низ от грешки и низ от поредица грешки на държавата във войната по пътищата. Държавата е виновна", настоя Иванов.

Той припомни, че политиката на управляващите срещу войната по пътищата трябва да бъде изцяло нова.

Йонко Иванов дори попита дали след инцидента с този автобус, дали нещо е направено, за да бъде обезопасен този участък, защото отново времето се разваля и на това място отново има сериозни предпоставки за нов тежък инцидент.