Мъж загина, а трима души бяха ранени при тежка катастрофа между два леки автомобила между Враца и Криводол, в района на село Лиляче. Сигналът за инцидента е подаден към 14 часа, съобщиха от полицията.

Колите - БМВ с врачанска регистрация и "Фолксваген" с монтански номера, са се ударили челно. Сблъсъкът е бил толкова силен, че се е наложило пожарникари да режат ламарините. На място е загинал пътник, който се возел на предната седалка на втория автомобил. В Спешния център във Враца са откарани тримата ранени, сред които и двамата шофьори. Най-тежко е състоянието на 25-годишен мъж от Криводол, който се е возел в БМВ-то.

Снимка: bTV

Пътят е второкласен, но в момента по него минава основният трафик от и към Враца, включително и на камиони, заради ремонта на моста при Краводер.

Временно е ограничено движението по път III-101 Враца - Криводол в района на село Лиляче, съобщиха от пресцентъра на Пътната агенция и препоръчаха шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут през уличната мрежа на село Лиляче.

Снимка: bTV