73-годишен шофьор загина на място, след като управляваният от него джип БМВ падна от мост в ремонт, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Сигналът за инцидента, който е станал снощи в село Доктор Йосифово, е подаден около 21.45 ч. 

Въпреки въведената временна пътна сигнализация за ремонт на участъка, поставена в началото на селото, пенсионерът Ангел М. продължил да шофира по пътя. Мостът обаче е бил без парапети, възрастният мъж не е видял и джипът е паднал в реката. Той е загинал на място.

"От Монтана до моста има най-малко на десет места забранителни знаци. На влизане в селото има знак - "обход". Постоянно се нарушават. Никой не се съобразява със знаци, с ограничения и с каквото и да е. Ето - резултатът е под моста", каза пред "Конкурент" кметът на Доктор Йосифово Огнян Митов.

В колата са пътували синът, снахата и 9-годишната внучка на шофьора. Те са транспортирани в МБАЛ-Монтана.

"Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, майката е с черепно-мозъчна и гръбначно-мозъчна травма, с фрактура на шийни прешлени. Таткото е също с черепно-мозъчна травма, но при него нещата са малко по-добре", каза пред Bulnews д-р Красимир Каменов, началник на отделението по хирургия.

Семейството живее в САЩ. Вчера те са пристигнали в летище София, където ги чакал 73-годишният Ангел М., за да ги прибере в родния Видин.