Дядото на бебето, което загина при катастрофата с участието на Лютви Местан, се познавал отдавна с лидера на ДОСТ. Нещо повече - веднага след трагедията двамата се засекли очи в очи на местопроизшествието.

"Синът ми се обади и веднага тръгнах. Първо видях по-големия внук. Той каза, че е добре, да обърна внимание на майка му и сестричката му. Качих се нагоре и видях Лютви Местан. Той беше вътре в колата. Познаваме се от казармата, като малки се познаваме. Служили сме заедно. Той ме помни, как няма да ме помни. Веднага се дръпна, като ме видя", разказа пред Нова тв Тефик Ахмед.

Както той, така и синът му, са категорични, че Местан не е опитал да окаже първа помощ след инцидента. Политикът не излизал от колата си, като според Тефик Ахмед е седял "като паметник", вместо да помогне.

В сряда стана ясно, че отново взимат книжката на Лютви Местан заради катастрофата. Прокуратурата е установила, че дори и първия път тя му не е била отнета, защото полицията не успяла да го намери на адреса. Освен това Местан не бил изряден шофьор. От 2013 г. досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.