„Много ми е тежко. Смъртта на внучето погубва и мен. 2-3 дни не смеехме да кажем на майката, че е загубила бебето си. Това каза пред  „България он ер“ дядото на 6-месечното момиченце, което загина при катастрофата с колата на Лютви Местан - Тефик Ахмед.

Тежкият инцидент стана в неделя - 14 април на главния път Кърджали-ГКПП Маказа при разклона за село Загорско. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, шофиращ лек автомобил "Фолксваген Фаетон", отне предимството и удари БМВ с четиричленно семейство от кирковското село Първица. При сблъсъка на място загина 6-месечното бебе на 31-годишния Юсеин и 28-годишната Емине Ахмед, а те двамата и 10-годишният им син са в кърджалийската болница. 

Заради изключително тежкото емоционално състояние на двамата родители, лекарите не им казали за смъртта на детето.

Само това ми остана от внучето“, казва през сълзи Тефик Ахмед, показвайки биберона на загиналото дете. Според него, синът му Юсеин не е рисков шофьор. Често е пътувал за Германия, бил с голям опит, нямал нарушения.

"Видял е другата кола, но е помислил, че тя ще спре на знака "Стоп", казва дядото. 

Прокуратурата повдигна обвинение срещу Лютви Местан и му наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Освен това шофьорската му книжка бе отнета, а държавното обвинение му забрани да напуска страната без разрешение от наблюдаващия прокурор. 

Досъдебното производство срещу лидера на ДОСТ е за причиняване на смърт по непредпазливост, а предвиденото в закона наказание е от 2 до 6 години затвор.